Zaprosiliśmy rodowitych Włochów na testy jedzenia. Nie powiedzieliśmy im, że będą testować mrożoną pizzę. Jak ją ocenili?
Zobacz wideo – kliknij TUTAJ
Kuchnia włoska to jedna z najpopularniejszych w Polsce zagranicznych kuchni. Zajadamy się makaronami, a na pizzerię lub po prostu bar, w którym da się zjeść pizzę, można się natknąć niemal na każdym kroku.
Jeśli nie chcesz iść do restauracji, a nie masz też czasu lub ochoty na samodzielne przyrządzanie pizzy, zawsze pozostaje alternatywa – pizza mrożona.
Na rynku pełno jest tego typu produktów. Jedne oferują pizzę jak u mamy, inne ciasto 'z pieca kamiennego’. Czy choć w części smakują tak, jak powinna smakować prawdziwa pizza? Postanowiliśmy zapytać ekspertów – rodowitych Włochów.
Do testów kupiliśmy trzy rodzaje pizzy, wszystkie z salami. Pierwsza to pizza z dyskontu, wypiekana – według informacji na opakowaniu – w piecu kamiennym. Druga to pizza pod marką własną sieci marketów. Ta również pieczona była w piecu kamiennym. Jako trzecią wybraliśmy pizzę marki powszechnie dostępnej.
Co powiedzieli o nich nasi testerzy i jak je ocenili?
Jeśli nie chcesz iść do restauracji, a nie masz też czasu lub ochoty na samodzielne przyrządzanie pizzy, zawsze pozostaje alternatywa – pizza mrożona.
Czytaj więcej: TUTAJ