Włosi testują polskie mrożone pizze. „Głodny na pustyni zjadłbym taką pizzę” (wideo)

Zaprosiliśmy rodowitych Włochów na testy jedzenia. Nie powiedzieliśmy im, że będą testować mrożoną pizzę. Jak ją ocenili?

Zobacz wideo – kliknij TUTAJ

Kuchnia włoska to jedna z najpopularniejszych w Polsce zagranicznych kuchni. Zajadamy się makaronami, a na pizzerię lub po prostu bar, w którym da się zjeść pizzę, można się natknąć niemal na każdym kroku.

Jeśli nie chcesz iść do restauracji, a nie masz też czasu lub ochoty na samodzielne przyrządzanie pizzy, zawsze pozostaje alternatywa – pizza mrożona.

Na rynku pełno jest tego typu produktów. Jedne oferują pizzę jak u mamy, inne ciasto ‚z pieca kamiennego’. Czy choć w części smakują tak, jak powinna smakować prawdziwa pizza? Postanowiliśmy zapytać ekspertów – rodowitych Włochów.

Do testów kupiliśmy trzy rodzaje pizzy, wszystkie z salami. Pierwsza to pizza z dyskontu, wypiekana – według informacji na opakowaniu – w piecu kamiennym. Druga to pizza pod marką własną sieci marketów. Ta również pieczona była w piecu kamiennym. Jako trzecią wybraliśmy pizzę marki powszechnie dostępnej.

Co powiedzieli o nich nasi testerzy i jak je ocenili?

Jeśli nie chcesz iść do restauracji, a nie masz też czasu lub ochoty na samodzielne przyrządzanie pizzy, zawsze pozostaje alternatywa – pizza mrożona.

Czytaj więcej: TUTAJ

Post Author: ola