Szczegółowe informacje
POMIDORY PO WŁOSKU
DATA: 29 lipca 2017 r.
GODZ: 11:00 – 15:00
CENA: 195 zł
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz Kuchnia. Magazyn dla smakoszy, mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 29 lipca 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
„Pomidory po włosku” to kolejne warsztaty będące wspólną inicjatywą magazynu „Kuchnia” i Akademii Kulinarnej Whirlpool. Wszystkim pasjonatom gotowania, ale również osobom, które stawiają pierwsze kroki w temacie kulinariów, proponujemy warsztaty, których tematem przewodnim będą pomidory. Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool przygotował wyjątkowe menu na to spotkanie. Połączy włoskie klasyki ze świeżością sezonowych pomidorów. Marco opowie o różnych odmianach i pokaże jak przygotować proste, a jednocześnie pełne aromatu i smaku dania.
Więcej o pomidorach przeczytacie w lipcowym wydaniu Kuchnia. Magazyn dla smakoszy.
1. Pomidory cherry nadziewane sosem tuńczykowym
2. Galaretka z pomidorów Pelati, chilli i bazylii z oliwą z oliwek extra virgin
3. Spaghetti z kandyzowanymi pomidorami gałązkowymi
4. Tarta Tatin z pomidorami daktylowymi i kozim serem
5. Lody z pomidorów malinowych
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.