Dobrze dobrane składniki oraz dodatki, to podstawa idealnie skomponowanej kawy. Sprawdź, jak przygotować włoską Migdałową Mokkę, która z powodzeniem spełni rolę deseru!
Dobrze zaparzona kawa jest kluczem do sukcesu w przypadku każdego aromatycznego cappuccino, mokki czy espresso. Odpowiednie ziarna oraz palenie pozwalają cieszyć się wyjątkowym i niepowtarzalnym smakiem.
1. Wydobądź z ziaren to, co najlepsze!
Ekspres Saeco Xelsis wydobywa z każdego ziarna to co najlepsze. Jest łatwy w obsłudze oraz pozwala personalizować parametry kawy.
2. Skróć czas przygotowań o połowę!
Dzięki funkcjonalności LatteDuo możemy zaparzyć doskonały napój od razu dla dwojga, skracając tym samym czas przygotowań.
3. Dostosuj grubość zmielenia do napoju
Istotne jest, by dopasować grubość zmielenia ziaren do wykonanego napoju. To kluczowy proces w dążeniu do najlepszego aromatu. O smak kawy zadba też filtr AquaClean, który zapewnia parzenie kawy zawsze z krystalicznie czystej i wolnej od zanieczyszczeń wody oraz pozwala dużo rzadziej odkamieniać ekspres.
Czytaj więcej: TUTAJ