Książka: Włoska sztuka dobrego gotowania (premiera) – Pellegrino Artusi

 

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.

„Włoska sztuka dobrego gotowania” to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.

Czytaj więcej: http://www.empik.com/wloska-sztuka-dobrego-gotowania,p1154783315,ksiazka-p

Spaghetti bolognese, focaccia czy sałatka caprese – włoska kuchnia to prostota, niezwykły aromat i obłędny smak. Nic dziwnego, że pokochał ją cały świat. Jej tajemnice zdradza legendarny smakosz – Pellegrino Artusi. Po raz pierwszy w języku polskim ukaże się jego „Włoska sztuka dobrego gotowania”, pełna unikatowych przepisów i opisów włoskich tradycji. Premiera już jutro! 🍕🍝🍷🥗

Książka czeka na Was tu:
http://www.empik.com/wloska-sztuka-dobrego-gotowania,p1154783315,ksiazka-p

Tytuł: Włoska sztuka dobrego gotowania
Tytuł oryginalny: La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene
Autor: Pellegrino Artusi
Tłumaczenie: Capponi-Borawska Tessa, Jankowska-Buttitta Małgorzata
Wydawnictwo: Wydawnictwo MUZA S.A.
Język wydania: polski
Język oryginału: włoski
Numer wydania: I
Data premiery: 2017-11-15

Post Author: ola