Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
„Włoska sztuka dobrego gotowania” to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.
Czytaj więcej: http://www.empik.com/wloska-sztuka-dobrego-gotowania,p1154783315,ksiazka-p
Spaghetti bolognese, focaccia czy sałatka caprese – włoska kuchnia to prostota, niezwykły aromat i obłędny smak. Nic dziwnego, że pokochał ją cały świat. Jej tajemnice zdradza legendarny smakosz – Pellegrino Artusi. Po raz pierwszy w języku polskim ukaże się jego „Włoska sztuka dobrego gotowania”, pełna unikatowych przepisów i opisów włoskich tradycji. Premiera już jutro! 🍕🍝🍷🥗
Książka czeka na Was tu:
http://www.empik.com/wloska-sztuka-dobrego-gotowania,p1154783315,ksiazka-p
Tytuł: | Włoska sztuka dobrego gotowania |
Tytuł oryginalny: | La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene |
Autor: | Pellegrino Artusi |
Tłumaczenie: | Capponi-Borawska Tessa, Jankowska-Buttitta Małgorzata |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo MUZA S.A. |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | włoski |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2017-11-15 |